ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада оголосила попередження телеканалу "112 Україна"

Телеканал проігнорував повідомлення про День пам'яті.

Нацрада оголосила попередження телеканалу "112 Україна"
Фото: tv.112.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження супутниковим телеканалам "112 Україна" і "Горизонт-TV" (Харківська область) за недотримання правил мовлення в Дні пам'яті.

Про це повідомляють на сайті Нацради.

"У День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни, який відзначали 29 серпня, в ефірі телеканалу «112 Україна» не було інформації про День пам'яті в проміжок часу з 00:13 до 06:03. Також 8 вересня, в День пам'яті 75-х роковин початку депортації українців з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини в 1944-1951 роках, відповідної інформації не було зафіксовано в ефірі телеканалу «Горизонт-TV» у проміжок часу з 00:00 до 02:34", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що Нацрада визнала порушення і застосувала до телеканалів санкцію "оголошення попередження". Також регулятор застеріг мовників щодо неприпустимості порушень законодавства надалі.

Нагадаємо, 26 вересня Нацрада відмовилася продовжити ліцензію "112 Україна" на цифрове мовлення.

У серпні Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу "112 Україна" через намір показати пропагандистський фільм Олівера Стоуна "Нерозказана історія України" про "громадянський конфлікт на Донбасі". Після скандалу показ фільму скасували, але перевірка відбулася. На початку вересня під будівлею Нацради побилися прихильники і противники телеканалу.

16 вересня Апеляційний суд дозволив не продовжувати ліцензію телеканалу "112 Україна". 19 вересня Нацрада оголосила телеканалу попередження.

Під брендом "112 канал" працюють шість телерадіокомпаній: ТРК "112 ТВ", "ТВ Вибір", "Партнер-ТВ", "Новий формат", "Аріадна-ТВ", "Лідер-ТВ". На одну з них записано супутникову ліцензію каналу. П'ять інших у 2011 році перемогли в конкурсі на місця в цифровому мультиплексі МХ-5, призначеному для регіональних і місцевих мовників. Згодом ці компанії змінили власників, і замість п'яти окремих регіональних телеканалів на їх частотах запустився де-факто загальнонаціональний канал "112 Україна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram