ГоловнаСуспільствоЖиття

Чубаров анонсував Марш гідності в Крим

Акція буде називатися "Ми йдемо до себе додому".

Чубаров анонсував Марш гідності в Крим
Рефат Чубаров
Фото: Макс Требухов

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров анонсував підготовку і проведення міжнародної ненасильницької мирної акції "Світ - проти насильства й окупації. Марш гідності".

Про це він заявив на пресконференції в Києві, передають "Крим.Реалії".

Чубаров зазначив, що після анексії Криму Росія не виконала жодного міжнародного рішення і така акція "допоможе повернути її в правові рамки".

"Меджліс кримськотатарського народу виступає з публічною ініціативою підготовки до проведення міжнародної ненасильницької мирної акції «Світ - проти насильства й окупації. Марш гідності». Формою проведення такої акції ми бачимо організацію ходи з материкової частини Української держави в іншу частину Української держави - на Кримський півострів. Ми йдемо до себе додому", - сказав голова Меджлісу.

За його словами, організатори мають намір звернутися до низки країн і міжнародних організацій, щоб вони взяли участь у марші.

Чубаров додав, що вже створено штаб, склад якого назвуть після консультацій, а дата акції буде відома пізніше, оскільки підготовка "може зайняти не один і не два місяці".

Нагадаємо, Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії, проти РФ введено низку економічних санкцій.

Раніше президент України Володимир Зеленський визнав відсутність формули деокупації Криму, але при цьому сказав, що запропонує обговорити цю тему в нормандському форматі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram