ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала чоловіка, який закликав створити "Одеську народну республіку"

Чоловік їздив до Криму і контактував там із підозрюваними в розвідувальній діяльності проти України.

СБУ затримала чоловіка, який закликав створити "Одеську народну республіку"
Фото: censor.net.ua

СБУ затримала одесита, який активно пропагував ідею створення "Одеської народної республіки" і федералізації південно-східних регіонів країни. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Чоловік публікував у соцмережах антиукраїнські гасла і провокував дестабілізацію соціально-політичної ситуації в регіоні. Також він публічно закликав до змін кордонів України і розпалював міжнаціональні конфлікти.

Провокатор періодично їздив за вказівками у тимчасово анексований Крим. Там він контактував з особами, які обґрунтовано підозрюються у проведенні розвідувальної діяльності проти України.

Під час слідчих дій за місцем проживання агітатора правоохоронці виявили комп'ютерну техніку та інші речові докази, що підтверджують його протиправну діяльність.

Зараз зловмисникові повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України - зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком 60 діб.

Нагадаємо, 22 листопада 2019 року ДБР оголосило в розшук підозрюваного в зраді підполковника СБУ.

Досудовим слідством встановлено, що співробітник СБУ за завданням і в координації зі спецслужбами Росії збирав і передавав відомості, що містять державну таємницю. Щоб уникнути відповідальності, 2017 року він виїхав до Білорусі і не повернувся.

Він підозрюється також у дезертирстві, незаконному придбанні спеціальних технічних засобів отримання інформації й у зберіганні боєприпасів без передбаченого законом дозволу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram