ГоловнаСуспільствоПодії

Суд обрав Ляшку запобіжний захід за бійку з Герусом

Прокуратура просила арешт на 60 діб.

Суд обрав Ляшку запобіжний захід за бійку з Герусом
Скриншот из видео

Бориспільський міськрайонний суд Київської області обрав запобіжний захід нардепу VIII скликання Олегу Ляшку у вигляді особистої поруки народних депутатів Вікторії Сюмар і Михайла Волинця, передає "Інтерфакс-Украіна".

Ляшко підозрюється в погрозі або насильстві щодо державного або громадського діяча - тобто нардепа нинішнього скликання Андрія Геруса, з яким у нього сталася бійка в аеропорту "Бориспіль".

Прокуратура просила для Ляшка 60 діб арешту.

Нагадаємо, що особиста порука - це запобіжний захід, який полягає у взятті у особи, що заслуговує довіри, письмового зобов'язання про те, що вона ручається за належну поведінку та своєчасну явку підозрюваного в суд і до слідчого.

Ляшко і Герус побилися 6 листопада в аеропорту "Бориспіль" через поправку, що дозволила почати імпорт електроенергії з Росії. Наступного дня поліція відкрила справу щодо Ляшка за ст. 346 (погроза або насильство щодо державного або громадського діяча) Кримінального кодексу.

18 листопада Бориспільська прокуратура повідомила про підозру лідеру Радикальної партії Олегу Ляшку за бійку з народним депутатом Андрієм Герусом.

Перед судом щодо обрання запобіжного заходу Ляшко заявив про фальсифікації кримінальної справи проти нього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram