ГоловнаСуспільствоЖиття

Чиновники міськради Харкова привласнили 5,3 млн гривень під час ремонту доріг, - СБУ

Залишки матеріалів продавали за заниженими цінами, а потім перепродували - за ринковими.

Чиновники міськради Харкова привласнили 5,3 млн гривень під час ремонту доріг, - СБУ
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки викрили систематичні факти привласнення керівництвом одного з департаментів Харківської міськради грошей, виділених із міського бюджету на ремонт автодоріг.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що в 2016-2018 роках чиновники незаконно продавали асфальтову крихту (гранулят), яка залишалася після ремонту. Тонни матеріалів реалізовували підконтрольній фірмі за цінами в п'ять разів нижчими за ринкові. Комерсанти ж перепродували продукцію вже за реальною вартістю. Отримані гроші організатори угоди привласнювали.

"До того ж чиновники мерії взагалі не мали права розпоряджатися матеріалами для будівництва. Адже вони належали комунальному підприємству, яке є балансоутримувачем усіх автомобільних доріг Харкова", - зауважили в СБУ.

Комплексна будівельно-технічна й економічна експертиза підтвердила, що міському бюджету було заподіяно збитків на майже 5,3 млн гривень.

Правоохоронці провели обшуки за місцями роботи та проживання фігурантів справи, під час яких вилучили документацію, яка підтверджує здійснення угоди.

Фото: ssu.gov.ua

Двом чиновникам, у тому числі заступникові начальника департаменту, повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (розтрата і привласнення коштів, вчинені в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу. Вирішується питання про оголошення підозри іншим фігурантам справи.

Тривають слідчо-оперативні дії.

Фото: ssu.gov.ua

Нагадаємо, у Сумській області троє чиновників привласнили більш ніж 2 млн грн під час ремонту доріг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram