ГоловнаСуспільствоЖиття

Медведчук подав до суду на журналіста Кіпіані через книгу про Стуса

Лідер ОПЗЖ вимагає заборонити поширення книги "в будь-якій формі і на будь-якій території".

Медведчук подав до суду на журналіста Кіпіані через книгу про Стуса
Вахтанг Кипиани
Фото: facebook.com/vakhtang.kipiani

Лідер партії "Опозиційна платформа - За життя" і кум президента Росії Віктор Медведчук подав до суду на журналіста Вахтанга Кіпіані.

Про це повідомив сам Кіпіані у фейсбуці.

"Є новина. Кум і пособник Путіна Віктор Медведчук подав на мене в суд щодо захисту своєї "честі", "гідності" і "ділової репутації" і для "спростування недостовірної інформації" [лапки мої]. Йдеться про тексти з книги "Справа Василя Стуса", яку ми зробили разом з Видавництвом Vivat (воно є співвідповідачем у цій справі)", - написав він.

Кіпіані уточнив, що Медведчук вимагає заборонити поширення (продаж) у будь-якій формі і на будь-якій території примірників цієї книги.

"Отже, хто хоче купити це видання - поспішіть, хто знає, що буде завтра. І це, звичайно, не реванш... Перше засідання в цій справі відбудеться в Дарницькому суді 2 жовтня 2019 року", - додав він.

Нагадаємо, в серпні минулого року стало відомо, що з фільму "Стус", який повинен вийти на екрани цього року, прибрали всі сцени, де фігурує Медведчук. Медведчук, як відомо, був адвокатом Стуса. І, за оцінками юристів та істориків, його діяльність не в останню чергу призвела до того, що поетові дали 10 років ув'язнення в таборі суворого режиму.

За версією продюсера фільму Артема Денисова, сцени з Медведчуком прибрали з фільму "через необхідність скоротити хронометраж", який разом з іншими вирізаними з сценарію епізодами становив 180 хвилин (заявлений хронометраж - 100 хвилин). За версією режисера Романа Бровка, це сталося через те, що з Медведчуком у сюжеті фільм нібито не взяли б у прокат великі дистриб'юторські компанії. Крім того, Бровко послався на прохання сина Василя Стуса Дмитра прибрати фігуру адвоката з картини. Дмитро Стус своє прохання заперечує.

Пізніше творці фільму вирішили дозняти епізоди з Медведчуком, тому що "вислухали думку аудиторії і пішли їй назустріч". Однак адвокат Медведчука Ігор Кириленко пригрозив через суд заборонити фільм, "якщо в ньому буде недостовірна інформація про його клієнта".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram