ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ перевіряє діяльність мережі кінотеатрів IMAX в окупованому Криму

У Ялті продовжує роботу кінотеатр "Сатурн-IMAX", де показують іноземні фільми в російському дубляжі. 

СБУ перевіряє діяльність мережі кінотеатрів IMAX в окупованому Криму
Кинотеатр "Сатурн-IMAX" в Ялте
Фото: saturn-imax.ru

Служба безпеки України врахувала в оперативній діяльності матеріали журналістського розслідування про роботу в анексованому Криму канадської кінокорпорації IMAX та інших західних представництв кіноіндустрії.

Про це повідомили в СБУ у відповідь на запит "Крим.Реалії".

"Після перевірки інформації, у разі наявності підстав, СБУ зробить дії правового реагування", - зазначила прессекретар відомства Олена Гітлянська.

Крім того, пресслужба Міністерства закордонних справ Канади повідомила, що вони вже знайомі із ситуацією і повідомлять про свою позицію найближчим часом.

У Ялті продовжує роботу кінотеатр "Сатурн-IMAX", де показують іноземні фільми у форматі ІMAX, незважаючи на режим санкцій. У цьому та інших кінотеатрах півострова демонструють західні новинки в російському дубляжі. На сьогодні ялтинський кінотеатру "Сатурн IMAX" пропонує до перегляду два фільми у форматі IMAX, які потрапили в кінотеатр до публікації журналістського розслідування, а також "Месники: фінал", прем'єра якого завершилася в середині травня.

Раніше посольство Канади в Україні повідомило, що ймовірну діяльність IMAX у Ялті перевірить Королівська канадська кінна поліція та Канадська митна служба.

Нагадаємо, раніше в окупованому Криму за заявкою правовласника припинили показ українського мультфільму "Викрадена принцеса". Мультфільм вийшов у прокат в адаптації для Росії. Стрічка тут отримала назву "Руслан і Людмила: Перезавантаження".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram