ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ не змогла встановити нову відеокамеру біля Золотого

Бойовики не розмінували територію, яку хотіли відвідати спостерігачі.

ОБСЄ не змогла встановити нову відеокамеру біля Золотого
Фото: EPA/UPG

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ 16 серпня збиралася знайти відповідне місце для встановлення нової відеокамери в районі ділянки розведення сил в Золотому, але не змогла цього зробити.

Про це йдеться в повідомленні пресцентру Об'єднаних сил.

"СММ ОБСЄ планувала відвідати ділянку розведення сил і засобів №2 "Золоте" з метою пошуку потенційного місця розміщення камери СММ ОБСЄ для моніторингу ситуації... Члени незаконних збройних формувань РФ не здійснили заходів з розмінування, що не дозволило технічному персоналу СММ ОБСЄ виконати заплановані заходи на вказаній ділянці розведення", - йдеться в ньому.

У 2016 році українська армія і російсько-окупаційні війська відводили сили біля Золотого, але потім знову повернулися на свої позиції.

Нагадаємо, моніторингова місія ОБСЄ в Україні розпочала свою роботу 21 березня 2014 року на підставі запиту від уряду України в ОБСЄ та консенсусного рішення всіх 57 країн-учасниць ОБСЄ.

СММ - це неозброєна громадянська місія, яка працює у всіх регіонах України. Її основні завдання - це неупереджено і об'єктивно спостерігати та звітувати про ситуацію в Україні, а також сприяти діалогу між усіма сторонами конфлікту. Діяльність місії переважно зосереджена на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram