ГоловнаСуспільствоВійна

Сапери розмінували територію біля мосту в Станиці Луганській (оновлено)

До роботи безпосередньо на зруйнованій частині моста бойовики українських саперів не допускають

Сапери розмінували територію біля мосту в Станиці Луганській (оновлено)

Сапери Державної служби з надзвичайних ситуацій завершили розмінування близько двох гектарів території навколо зруйнованого мосту в Станиці Луганській.

Про це повідомляє "Громадське радіо" з посиланням на ДСНС.

Також цю інформацію підтвердили представники ОБСЄ.

Зазначають, що роботи з розмінування тривали 16 діб.

"Зараз на окупованій території біля мосту представники "МНС ЛНР" палять траву і дерева. Це вони називають "зачисткою розмінованої території", - наголошено в повідомленні.

Оновлення. Українська сторона СЦКК на сторінці ООС в фейсбуці повідомляє, що співробітниками піротехнічної служби ДержНС України обстежена площа 2,04 га. Під час розмінування було виявлено 197 вибухонебезпечних предметів.

Водночас наголошується, що бойовики не допускають українських саперів до роботи безпосередньо на зруйнованій частини моста і ділянці місцевості зліва - праворуч від його зруйнованої частини, тим самим грубо порушуючи Мінські домовленості.

Підкреслюється, що українською стороною виконані всі підготовчі заходи до проведення демонтажу фортифікаційних споруд, розташованих в межах ділянки розведення.

"Таким чином, українська сторона готова протягом двох діб провести, дзеркально, демонтаж фортифікаційних споруд", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 7 липня президент Володимир Зеленський відвідав Станицю Луганську і заявив про наміри відновити зруйнований міст, через який люди перетинають лінію розмежування. 1 серпня сапери почали розмінування території поблизу зруйнованого мосту. У перші дні сапери знайшли біля мосту 31 міну.

На час ремонту мосту в Станиці Луганській побудують ще один тимчасовий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram