ГоловнаСуспільствоВійна

Група компаній "Мотор Січ" два роки фінансувала бойовиків "ДНР", - СБУ

За 2015 рік "Сніжнянський машинобудівний завод" сплатив "ДНР" понад 32 млн російських рублів.

Група компаній "Мотор Січ" два роки фінансувала бойовиків "ДНР", - СБУ
Фото: Економічна правда

Співробітники Служби безпеки припинили протиправну діяльність групи компаній "Мотор Січ", яка протягом двох років фінансувала діяльність терористичної організації "ДНР".

Про це повідомляється на сайті СБУ.

"У ході досудового розслідування встановлено, що посадові особи відокремленого підрозділу групи - "Сніжнянський машинобудівний завод" (розміщений на тимчасово окупованій території Донецької області) - розробили й реалізували механізм проведення безтоварних операцій із суб'єктами підприємницької діяльності, розташованими на території України, РФ і так званої "ДНР", - ідеться в повідомленні.

У результаті угоди до так званого "Центрального республіканського банку "ДНР" надходили платежі "Сніжнянського машинобудівного заводу" у вигляді сплати непередбачених чинним українським законодавством "податків та інших обов'язкових платежів".

СБУ задокументувала, що за 2015 рік "Сніжнянський машинобудівний завод" сплатив до бюджету "ДНР" понад 32 млн російських рублів.

"Завод також здійснював передачу на безоплатній основі товарно-матеріальних цінностей для потреб так званого "Міністерства доходів і зборів "Донецької народної республіки", через яке безпосередньо фінансувалися незаконні збройні формування бойовиків", - додали в Службі безпеки.

Директору та начальнику фінвідділу "Сніжнянського машинобудівного заводу" оголошено про підозру за ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу (фінансування тероризму). Триває слідство.

Нагадаємо, на початку липня журналісти Bihus.info встановили, що "Мотор Січ" постачає запчастини військовим РФ через боснійського посередника, працює в Криму та на окупованому Донбасі.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram