ГоловнаСуспільствоПодії

Військові зі стріляниною затримали підозрюваного в крадіжці майна зенітно-ракетного дивізіону в Одесі

Один боєць з автомата АК-74 прострелив зловмисникові ногу.

Військові зі стріляниною затримали підозрюваного в крадіжці майна зенітно-ракетного дивізіону в Одесі
Фото: Command of UA Armed Forces

В Одесі військовослужбовці відкрили вогонь на ураження і затримали підозрюваного в крадіжці майна зенітно-ракетного дивізіону.

Про це повідомило командування Повітряних сил ЗСУ у фейсбуці.

Близько 4-ї ранку патрульний виявив невідомого біля техніки і доповів про це черговому підрозділу, який незабаром прибув на місце з групою посилення. Порушника знайшли і затримали в одному з контейнерів технічного майна зенітно-ракетного дивізіону. Він застосував проти військових сльозогінний газ і намагався втекти. Один боєць з автомата АК-74 прострелив зловмисникові ногу.

"Солдат не розгубився в ситуації, діяв упевнено, стріляв влучно - щоб заподіяти найменшу шкоду порушнику. Це свідчить про його стабільний морально-психологічний стан і відмінну підготовку. Після більш детального вивчення події командування частини планує заохотити цього військовослужбовця", - зазначив начальник управління безпеки військової служби ПС ЗСУ полковник Ігор Педан.

Порушнику на місці надали першу медичну допомогу і доставили в лікарню.

За словами затриманого, йому 18 років, він проживає в Києві. Зі собою мав кілька сумок для перенесення краденого, тому було встановлено, що діяв він не сам - ще троє чекали в автомобілі. Затримати інших не вдалося.

"Ознаки дій групи осіб свідчать про те, що це була спроба заволодіти дорогими деталями техніки з метою збуту, однак слідство не буде виключати й інші версії", - зазначили в командуванні.

Нагадаємо, в Чернігові начальник військової комендатури за гроші пускав цивільних на охоронюваний об'єкт грати в пейнтбол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram