ГоловнаСуспільствоЖиття

Нові буднорми передбачають встановлення металевих стовпчиків на тротуарах перед пішохідними переходами

Стовпчики потрібні, щоб підвищити безпеку пішоходів у разі наїзду авто або іншої надзвичайної ситуації.

Нові буднорми передбачають встановлення металевих стовпчиків на тротуарах перед пішохідними переходами
Фото: offentlicheraum.livejournal

Міністерство регіонального розвитку затвердило нові зміни ДБН "Вулиці і дороги населених пунктів", в яких міститься вимога - влаштовувати на тротуарах біля пішохідних переходів металеві стовпчики. Про це повідомляють на сайті Кабміну з посиланням на заступника міністра регіонального розвитку Льва Парцхаладзе.

Відзначають, що нові ДБН необхідні для безпеки пішоходів і стосуються як будівництва нових доріг, так реконструкції та капремонту наявних.

"Думаю, багато хто помічав, що на вулицях Києва й інших міст біля пішохідних переходів почали з'являтися спеціальні огорожі - металеві стовпчики. Вони дуже потрібні, щоб підвищити безпеку пішоходів, адже в разі наїзду авто або іншої надзвичайної ситуації вони можуть стримати удар і зменшити наслідки аварії, тим самим врятувати людям життя", - підкреслив заступник міністра.

Він сподівається, що найближчим часом цю норму приймуть як обов'язкову.

Кабмін також нагадав, що зараз уже діє аналогічна норма, згідно з якою всі зупинки громадського транспорту повинні обов'язково проектуватися з захисними стовпчиками.

Нагадаємо, згідно з новими ДБН, для нових доріг стануть обов'язковими комплекси примусового зменшення швидкості. Це європейська практика штучного зниження швидкості руху на трасах при в'їздах у населені пункти "Traffic calming measures".

Під час будівництва і реконструкції трас на в'їздах у населені пункти облаштовуватимуть спеціальні острівці або інші штучні вигини проїжджої частини, які сприятимуть зниженню швидкості автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram