ГоловнаСуспільствоЖиття

У Київській області виявили склад боєприпасів для ракет

Озброєння хотіли незаконно вивезти до країн Африки для використання у військових конфліктах.

Служба безпеки України виявила місце незаконного зберігання арсеналу військового авіаційного озброєння в селі Новосілки Макарівського району Київської області. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Фото: СБУ

Оперативники спецслужби встановили, що жителі столиці зберігали в одному з приватних будинків у Новосілках військові засоби ураження.

Фото: СБУ

Під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці вилучили на території домоволодіння 6 уніфікованих блоків типу УБ-32 для стрільби некерованими авіаційними ракетами С-5, призначеними для використання на винищувачах типу МіГ-21, винищувачах-бомбардувальниках типу МіГ-27 і бойових ударних вертольотах типу Мі 24.

Фото: СБУ

За інформацією спецслужби, виявлене озброєння фігуранти справи планували незаконно вивезти до країн Африки для використання у військових конфліктах.

Фото: СБУ

У результаті вжитих заходів правоохоронці запобігли реалізації поставки товарів військового призначення в країни, проти яких діють міжнародні санкції Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй.

За висновком експертів, протиправні дії могли дискредитувати Україну на світовому ринку озброєння через недотримання міжнародних норм.

Нагадаємо, в квітні 2019 року СБУ спільно з Нацполіцією виявили у Вінницькій області схованку з боєприпасами. Зі схованки, обладнаної в одній із паркових зон Вінниці, правоохоронці вилучили міну ДМ-11, 9 пострілів гранат "ВОГ-25", гранатомет РПГ-18, 6 ручних гранат Ф-1, майже 750 патронів калібру 7,62 мм і 5,45 мм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram