ГоловнаСуспільствоЖиття

МЗС України викликало данського посла на розмову через викрадену дитину (оновлено)

Мама хлопчика Даніеля стверджує, що батько переховує його в будівлі посольства.

МЗС України викликало данського посла на розмову через викрадену дитину (оновлено)
Мама и бабушка Даниэля живут в машине у ворот датского посольства

Заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок повідомив про виклик данського посла в міністерство через викрадення дитини. Про це Божок написав на своїй сторінці в Твіттері.

"Удруге запрошую в МЗС України посла Данії Р. Мадсена. Цього разу для ще більш серйозної розмови. Будемо читати Віденську конвенцію..." - написав Божок.

Оновлення. Для вирішення проблеми з викраденою дитиною з Данії прибув заступник держсекретаря МЗС. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок.

"Мав відверту бесіду з послом Данії та заступником держсекретаря МЗС Петерсеном, який спеціально прибув до Києва після розмови між міністрами закордонних справ Павлом Клімкіним і Андерсом Самуельсеном", - написав він.

Божок також повідомив, що утримувану на території посольства дитину оглянув лікар.

"З дитиною все гаразд. Найближчим часом матері передадуть офіційний звіт. Активно працюємо над тим, щоб остаточно вирішити ситуацію", - додав він.

Ідеться про випадок з 2-річним Даніелем Моргенсоном, викраденого в Запоріжжі. Його батьки - українка Анастасія Малапура і громадянин Данії. Іноземець забрав дитину під час прогулянки і вивіз до Києва, де сховав хлопчика в посольстві своєї країни.

Викрадений Даніель, згідно з опублікованими матір'ю документам, народився в Данії, а після переїзду в Україну хлопчикові дали українське громадянство.

Напередодні міністр закордонних справ Павло Клімкін підтвердив незаконне утримання в посольстві Данії української дитини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram