ГоловнаСуспільствоЖиття

"Сінема Центр" виграв конкурс на оренду кінотеатру "Київ"

Договір про оренду укладатимуть на 10 років, вартість - понад 2 млн гривень на місяць.

"Сінема Центр" виграв конкурс на оренду кінотеатру "Київ"
Кинотеатр "Киев"
Фото: ГолосUA

У понеділок, 15 квітня, у Київській міській державній адміністрації відбувся конкурс на оренду столичного кінотеатру "Київ", який виграла компанія "Сінема Центр".

Про це повідомляє "ДетекторМедіа".

Зазначають, що договір про оренду укладатимуть на 10 років.

"Місячна оренда (без ПДВ) цілісного Культурного центру «Кінотеатр Київ», яку буде платити «Сінема Центр», складе 2 млн 119 тис. 253 грн. Аукціон стартував з цифри 569 тис. 253 грн", - наголошено в повідомленні

Один із засновників "Сінема Центру" Борис Фуксман заявив, що компанія планує відкрити чотири додаткові зали в приміщенні кінотеатру (зараз там діють три). Коли новий орендар почне роботу і скільки триватиме ремонт, Фуксман поки що не говорить.

У 2007 році Фуксман разом з двоюрідним братом Олександром Роднянським і російсько-німецьким бізнесменом Махаелем Шліхтом заснували українську мережу кінотеатрів "Сінема Сіті". Зараз мережа складається з трьох кінотеатрів в містах Одеса (ТРЦ "Фонтан Скай") - з 2007 року, Тернопіль (ТРЦ "Подоляни") - з 2010 року, Київ (ТРЦ "Оушен Плаза") - з 2012 року.

Нагадаємо, термін оренди кінотеатру "Київ" чинним орендарем добіг 4 січня 2019 року. Наприкінці березня 2019 року Департамент комунальної власності КМДА оголосив конкурс на оренду будівлі.

Раніше голова Держкіно Пилип Іллєнко заявив, що подальша доля "Києва" під питанням, оскільки нову вартість оренди в кінотеатрі називають надмірною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram