ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві під час закладення міни під автомобіль співробітника розвідки підірвався диверсант, - ЗМІ (оновлено)

Чоловік помер, не опритомнівши.

Правоохоронці з'ясовують обставини вибуху автомобіля в Голосіївському районі Києва, в результаті чого постраждала одна людина.

Про це повідомляють на сайті столичної поліції.

"Близько 2-ї години ночі в Голосіївське управління поліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці Вільямса вибухнула машина. На виклик виїхали слідчо-оперативні групи головного та районного управлінь, вибухотехніки, кінологи і лікарі", - йдеться в повідомленні.

На місці події поліцейські виявили пошкоджений автомобіль "Шевроле Еванда", що належить місцевій жительці. За попередньою інформацією, в результаті вибуху один чоловік отримав поранення, його доставили в лікарню у важкому стані.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Слідчий відділ Голосіївського управління розслідує кримінальні провадження за ч. 3 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

Правоохоронці відпрацьовують місце вибуху і прилеглу територію для встановлення всіх обставин та очевидців.

Оновлення. Видання "Цензор.НЕТ" з посиланням на свого головного редактора Юрія Бутусова пише, що потерпілий - диверсант, який невдало заклав міну під автомобіль. Нібито вона призначалася для "офіцера української розвідки, який брав участь в Операції об'єднаних сил на Донбасі".

Те саме пише миколаївське видання "Преступности.НЕТ": замах планували на офіцера Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Диверсант спробував установити міну під машину, проте вибух саморобного пристрою відбувся завчасно. Диверсанта серйозно поранено - під час вибуху йому відірвало кисть руки. Чоловіка затримано.

Оновлення 16:27. Прес-служба Генеральної прокуратури підтвердила, що чоловік планував убивство співробітника однієї зі спецслужб.

"Під час закладки вибухівки в результаті спрацьовування вибухового пристрою зазначена особа отримала численні тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, від яких померла в лікарні, не опритомнівши", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вночі 27 березня в Києві на бульварі Лепсе згорів автомобіль Volkswagen T5, яким користувався депутат Київради Володимир Назаренко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram