ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала підозрюваного в підпалі будинку на території Лаври (оновлено)

Поліція зареєструвала кримінальне провадження.

Поліція затримала підозрюваного в підпалі будинку на території Лаври (оновлено)
На территории Лавры 14 января произошел крупный пожар
Фото: Макс Левин

Національна поліція почала розслідувати вчорашню пожежу на території Києво-Печерської лаври як підпал. Про це повідомила речниця Печерського райуправління поліції Києва Оксана Тищенко.

"Зареєстровано кримінальне провадження за частиною 2 статті 194 (умисне знищення або пошкодження майна)", - повідомила Тищенко.

Попередня причина пожежі - підпал.

Оновлення. За підозрою в підпалі будинку на території Лаври поліція затримала чоловіка. Про це написав начальник ГУНП Києва Андрій Крищенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Затриманий за підозрою в підпалі
Фото: Андрей Крищенко
Затриманий за підозрою в підпалі

Затриманий - 24-річний чоловік без постійного місця проживання. "Перебуваючи у стані сп'яніння, він підпалив матраци, що були в будівлі. ...Вчинок чоловіка не пов'язаний з релігійними переконаннями. Під час пожежі церковні цінності не постраждали", - написав Крищенко.

Нагадаємо, вчора вдень на території Києво-Печерської лаври загорілася окрема двоповерхова будівля, де проводилася реконструкція. Пожежу вдалося загасити лише через три години, вогонь знищив близько 400 кв. м, у тому числі перекриття між дахом і другим поверхом. Постраждалих і загиблих у результаті пожежі немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram