ГоловнаСуспільствоЖиття

Допомогти вижити: в січні продуктові набори Фонду Ріната Ахметова отримають понад 16 тисяч жителів Донбасу Важно

У січні 2019 року допомогу Гуманітарного штабу - найбільшої програми Фонду Ріната Ахметова - отримають понад 16 тисяч осіб. Це найбільш нужденні жителі Донбасу з прифронтової зони: люди похилого віку, діти, люди з інвалідністю, члени багатодітних сімей і батьки-одинаки.

Тисячі сімей, які проживають уздовж лінії розмежування, опинилися в скрутній ситуації. Через збройний конфлікт, який триває п'ятий рік, люди позбавлені найнеобхіднішого. І передусім потребують продуктів.

«У січні бригади мобільної видачі Фонду Ріната Ахметова доставлять набори виживання для 18 населених пунктів, які розташовані поблизу лінії розмежування. Крім того, люди зможуть отримати продукти в стаціонарних пунктах видачі, розташованих у Гірському і Станиці Луганській, - розповів Михайло Катеринчак, керівник проекту Фонду Ріната Ахметова. - Від початку бойових дій на Донбас доставлено понад 12 мільйонів 200 тисяч продуктових наборів. І ця допомога стала порятунком для тисяч сімей, які проживають у прифронтовій зоні».

У 2018 році Фонд Ріната Ахметова названо наймасштабнішою благодійною організацією країни - так, згідно з опитуванням Київського міжнародного інституту соціології, вважає кожен другий українець. Діяльність Фонду ґрунтується на принципах: допомагати тут і зараз, ефективно і системно. Заради тих, хто пережив голод і обстріли, зруйновані будинки, горе і відчай від загибелі близьких. З початку бойових дій завдяки допомозі Ріната Ахметова врятовано понад мільйон життів.

Докладну інформацію про місце і час видачі допомоги можна дізнатися, звернувшись на гарячу лінію Фонду: 0 800-509-001.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram