ГоловнаСуспільствоПодії

На місце пожежі в Ічні прибули піротехніки та мінери

Евакуйованим людям зараз ще небезпечно повертатися в Ічню.

На місце пожежі в Ічні прибули піротехніки та мінери
Фото: EPA/UPG

Вибухонебезпечна зона на місці вибухів складу з боєприпасами в Чернігівській області становить 16 км. Про це повідомив нардеп Олександр Кодола, який входить в оперативний штаб ліквідації пожежі в Ічні, передає 112 Україна.

"Потенційно небезпечна зона визначена в радіусі 16 км навколо військових складів в смт Дружба. Зараз триває евакуація, зараз ще під'їжджають автобуси. Станом на вечір евакуйовано 13 тис. осіб. Ми перебуваємо в Парафіївці, це населений пункт, де розгорнуто оперативний штаб, тут дислокуються всі сили, всі засоби. Увечері під'їхали підрозділи піротехніків і мінерів зі столиці, з усієї України. Після локалізації пожеж до роботи стануть піротехніки для розмінування цих територій", - зазначив Кодола.

Він додав, що евакуйованим людям зараз ще дуже небезпечно повертатися додому.

"У багатьох населених пунктах, навіть в Ічні, ще снаряди, міни, які можуть вибухнути. Я думаю, що найменше добу ще однозначно не можна туди повертатися. І ще не менш ніж добу потрібно для піротехніків, які будуть кожну вулицю в кожному населеному пункті прочісувати і перевіряти наявність таких небезпечних вибухових", - розповів Кодола.

Як повідомлялося, вибухи на складах з боєприпасами поблизу міста Ічня почалися близько четвертої ранку. На місці події організували штаб ліквідації пожежі. Туди виїхав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Також в районі населеного пункту Ічня закрито повітряний простір у радіусі 30 км, призупинено рух автомобілів і поїздів. У ДержНС також повідомили, що в зону відселення потрапляють близько 20 тис. осіб.

Повідомлялося, що рятувальники локалізували 35% території пожежі, а в Ічню почали повертатися евакуйовані жителі.

Військова прокуратура вже відкрила кримінальне провадження за статтею "Недбалість". СБУ розглядає три версії детонації боєприпасів: вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи; порушення правил пожежної безпеки або зберігання боєприпасів; навмисний підпал або підрив з метою приховування нестачі боєприпасів.

Петро Порошенко вимагав швидких результатів розслідування вибухів на артскладах в Ічні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram