ГоловнаСуспільствоПодії

Член С14 поранив поліцейського ножем у Львові (оновлено)

Двоє хлопців наносили на стіну напис "Хто замовив Катю Гандзюк?"

Член С14 поранив поліцейського ножем у Львові (оновлено)
Фото: Ufa1

Співробітник поліції отримав ножове поранення під час затримання двох юнаків у центрі Львова. Як повідомляє в п'ятницю відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, інцидент стався близько 04:00 на вул. Ковжуна.

Співробітники поліції, які проводили відпрацювання Галицького району, побачили двох хлопців, які робили за допомогою трафарету та аерозольної фарби напис на стіні будинку. Побачивши поліцейських, юнаки спробували втекти, а під час затримання один із них ударив 33-річного капітана поліції ножем у груди.

Зловмисників затримали, співробітника поліції доставили в лікарню.

"Загрози життю нашого співробітника немає, його стан стабільний... Зловмисників затримано, встановлено, що це 20-річні жителі Львова", - повідомив в.о. начальника головного управління Нацполіції у Львівській області Тарас Сабанюк.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерела в поліції повідомляє, що затримані наносили напис "Хто замовив Катю Гандзюк?"

Оновлення. Один з лідерів С14 Євген Карась у фейсбуці повідомив, що хлопець, який поранив поліцейського, - представник цієї організації.

Він стверджує, що поліцейський не був у форменому одязі.

"Сьогодні вночі активісти С14 у Львові малювали трафаретні написи "Хто замовив Катю Гандзюк?». Під час нанесення чергового напису на паркані біля активістів різко зупинилися чотири автомобілі, і звідти вискочила група чоловіків. Вони відразу кинулися бити хлопців... На жодному з чотирьох автомобілів і на жодному з чоловіків не було символіки поліції. Під час нападу на активістів оперативники не вимагали "припиніть малювати», не кричали "поліція" і не зробили нічого, щоб ідентифікувати себе як представників закону", - стверджує Карась.

Оновлення. Одного з затриманих, який завдавав поранення поліцейському, суд заарештував на два місяці без права внесення застави, повідомляється на сайті місцевої поліції.

Другий учасник був притягнутий до адміністративної відповідальності за ст.185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) і ст.152 (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів , правил благоустрою територій населених пунктів). Максимальна санкція статті - адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні співробітницю міськради й активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою. Поліція порушила справу про хуліганство, пізніше змінивши кваліфікацію на завдання тяжких тілесних ушкоджень з метою залякування, а в підсумку розглядає цей напад як замах на вбивство. 3 серпня поліція повідомила про затримання підозрюваного в нападі - Миколу Новікова. Сам Новіков і його рідна сестра в суді дали свідчення, що їх не було в Херсоні в день нападу: з 27 липня по 1 серпня включно вони відпочивали біля моря в селищі Більшовик. Захисник Новікова заявляв, що алібі його підзахисного можуть підтвердити 7-8 осіб, проте поліція нікого з них не допитала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram