ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція затримала близько 40 чоловіків біля нелегальної забудови на Осокорках (оновлено)

Патрульні помітили "групу молодих людей спортивної зовнішності" з битами і кийками.

Поліція затримала близько 40 озброєних чоловіків біля нелегальної забудови на Осокорках у Дарницькому районі Києва. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Столичні поліцейські запобігли конфлікту біля будівництва в Дарницькому районі. В управління поліції доставляють кілька десятків молодих людей спортивної зовнішності. У них виявили щити, гумові кийки, ножі та зброю", - сказано в повідомленні.

Під час патрулювання поліцейські помітили, що на Осокорках зібралося близько 80 чоловіків спортивної зовнішності, при цьому правоохоронці побачили, що в них є спецзасоби. Цю інформацію патрульні відразу ж передали до чергової частини.

Щоб запобігти можливому правопорушенню, на місце події було направлено спецназ, наряди патрульних, по тривозі  підняли особовий склад територіального управління поліції.

Як тільки правоохоронці прибули за вказаною адресою, молоді люди почали розбігатися в різні боки, проте поліцейські затримали близько 40 осіб.

Їх доставляють в управління поліції для проведення ретельної перевірки і дачі пояснень про причини їх збору в зазначеному місці.

Оновлення. Прес-служба поліції о 13:30 уточнила, що затримано вже 80 підозрюваних. "Усього в управління поліції доставили близько 80 чоловіків віком від 18 до 40 років з різних регіонів України. Під час спілкування вони заперечують інформацію про свою причетність до підготовки будь-яких правопорушень, вказують, що вони не знайомі між собою і випадково опинилися в одному місці", - сказано в повідомленні правоохоронців.

На місці збору групи чоловіків працюють дві слідчо-оперативні групи.

Нагадаємо, 28 липня політична партія "Національний корпус" заявила про сутички з правоохоронцями під час акції щодо боротьби з нелегальним будівництвом на Осокорках у Києві.

Конфлікт на Осокорках пов'язаний з будівництвом житлового комплексу "Патріотика на озерах" на території, яку місцеві жителі вважають еко-парком. За їхніми словами, існує припис про заборону робіт, але компанія ігнорує його. Забудовником виступає банк "Аркада".

У травні на цьому місці вже відбувалися сутички між місцевими жителями і представниками забудовника. Тоді постраждали 17 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram