ГоловнаСуспільствоПодії

У Чернівцях патрульні увосьме склали протокол на нетверезого водія

Уміст алкоголю в його крові в 11 разів перевищив допустиму норму.

У Чернівцях патрульні увосьме склали протокол на водія за водіння в стані алкогольного сп'яніння. Інцидент стався ввечері 13 серпня, інформує патрульна поліція Чернівецької області.

"Прибувши на вулицю Томську, правоохоронці побачили в кюветі автомобіль Ford. Навколо транспортного засобу зібрався натовп людей, проте водія за кермом не було. Свідки події вказали на одного з чоловіків. Правоохоронцям він пояснив, що автомобілем не керував, а просто допомагав власникові виштовхати його", - йдеться в повідомленні в соцмережі Facebook.

Відзначають, що під час поверхневої перевірки патрульні виявили у громадянина ключі від транспортного засобу. Під час перевірки документів інспектори встановили, що у водія вже сім протоколів за керування в нетверезому стані, а також судом його позбавлено права керування транспортними засобами терміном на 36 місяців.

Тест на алкогольне сп'яніння показав 2,24 проміле, що в 11 разів перевищує допустиму норму.

На водія склали протоколи за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна), ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їхню увагу та швидкість реакції) і винесли постанову за ст. 126 КпАП (керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортних засобів).

З 2016 року в Україні штрафи за водіння у нетверезому стані були збільшені втричі - до 10 тис. гривень. Окрім того, Верховна Рада України має намір посилити покарання до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортним засобом за порушення правил дорожнього руху в стані алкогольного сп'яніння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram