ГоловнаСуспільствоПодії

Бійці "Торнадо" влаштували бунт у Лук'янівському СІЗО (оновлено)

Один співробітник ізолятора отримав травми.

Бійці "Торнадо" влаштували бунт у Лук'янівському СІЗО (оновлено)

У Лук'янівському слідчому ізоляторі в Києві ввели план "Буря" через бунт бійців батальйону "Торнадо".

Про це повідомляє INSIDER з місця події.

За попередньою інформацією, екс-комбата Руслана Онищенка та його товаришів намагалися розвести по різних закладах тимчасового утримання. У відповідь на це ув'язнені забарикадували вихід з камери і чинять опір правоохоронцям.

На підкріплення приїхав спецназ Державної пенітенціарної служби. Виходи і під'їзди до СІЗО були заблоковані поліцейськими. Біля СІЗО зібралися активісти, які протестували проти розділення утримуваних "торнадівців". Усередині ізолятора також перебуває група підтримки екс-бійців батальйону.

На опублікованому відео видно, що до "торнадівців" приєдналися і інші ув'язнені. Вони були озброєні молотками і ножами.

Близько 16:15 з території СІЗО виїхали три автозаки. Група підтримка не змогла стати цьому на заваді.

Оновлення. У СІЗО почалися заворушення з використанням холодної зброї та вибухових пакетів, у результаті чого було поранено співробітника установи.

Про це повідомив прес-секретар заступника міністра юстиції з питань пенітенціарної системи Юрій Маслак, передають "Українськi новини".

Він розповів, що "торнадівці" влаштували безлади через проведення обшуку і забарикадувалися в камері. Обшук проводили через отримання інформації про вимагання грошей у інших ув'язнених.

"У них була холодна зброя (ножі і сокира) та саморобний вибуховий пакет, зроблений з сірки, сірників і прального порошку. Один із вибухових пакетів було активовано, наш співробітник отримав травму", - сказав Маслак.

Крім того, засуджені облили бензином співробітника СІЗО і погрожували його спалити.

Спецназівцям поліції і Служби безпеки довелося штурмувати камеру. В результаті трьох "торнадівців" вивезли в інші слідчі ізолятори на території Київської області, а ще чотирьох помістили в карцер Лук'янівського СІЗО.

Нагадаємо, в квітні минулого року Оболонський райсуд Києва засудив вісьмох колишніх бійців роти міліції "Торнадо" до позбавлення волі на термін від восьми до 11 років і ще чотирьох - до п'яти років умовно. "Торнадівців" визнано винними у викраденні людей, автотранспорту, тортурах, задоволенні статевої пристрасті неприродним шляхом, незаконному проникненні в житло й інших злочинах. При цьому з усіх підсудних суд зняв звинувачення в створенні злочинної організації.

Пізніше 11 з 12 засуджених "торнадівців" оскаржили свої вироки.

Один із бійців, засуджений до 9,5 року в'язниці, отримав додатковий термін після того, як побив до смерті сусіда по камері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram