ГоловнаСуспільствоПодії

Військовослужбовець навчального центру "Десна" застрелився під час варти

Причини самогубства встановлюватиме слідство.

Військовослужбовець навчального центру "Десна" застрелився під час варти
Фото: facebook.com/desnaukr

Солдат строкової служби однієї з частин навчального центру "Десна" в Чернігівській області наклав на себе руки під час несення вартової служби.

Про це йдеться у фейсбуці навчального центру "Десна".

"Солдат строкової служби однієї з частин нашого Навчального центру вчинив самогубство під час несення вартової служби. Ніяких передвісників біди не було - військовослужбовець зробив чергову доповідь про порядок на службі та... застрелився. На місці події працюють правоохоронці та відповідальні особи. Причини самогубства встановлюватимуться слідством", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, в лютому 2018 року головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що "в середньому на тиждень буває від 2 до 3 осіб, які здійснюють самогубство". Начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України Олег Грунтковський у відповідь заявив, що "інформація про те, що в середньому в зоні бойових дій на Донбасі щотижня здійснюють самогубство 2-3 військовослужбовців, не є правдою".

У відповідь Матіос опублікував дані Єдиного реєстру досудових розслідувань, згідно з якими в січні-лютому в Україні сталося 16 випадків суїциду серед військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram