ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві відкрили після реконструкції сходи на Пейзажній алеї

Востаннє їх капітально ремонтували близько 50 років тому.

У вівторок, 17 липня, в Києві відкрили після реконструкції сходи, які ведуть із Пейзажної алеї в урочище Гончарі-Кожум'яки на Подолі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби мера Києва Віталія Кличка."Узвозом, де зараз оновили сходи, жителі Києва користуються вже понад тисячу років. Кам'яні сходинки, які колись знайшли в цьому місці, датуються Х століттям", - заявив Кличко на відкритті реконструйованого об'єкта.

Востаннє капітальний ремонт сходів і прилеглої території проводили близько 50 років тому.

У 2016 році, коли ухвалили рішення про реконструкцію, дерев'яні сходи перебували в напівзруйнованому, аварійному стані. Їх демонтували і побудували нові, бетонні. Сходинки при цьому залишилися дерев'яними, їх зробили зі зносостійкої і вологозахищеної термодеревини.

Довжина сходів - понад 200 метрів, загалом 247 сходинок.

У рамках реконструкції робітники впорядкували прилеглу територію, зміцнили схили, встановили камери відеоспостереження, облаштували WiFi-зону, оглядові майданчики, LED-освітлення, встановили нові лавки та урни, тривожну кнопку і побудували громадський туалет.

Сходи є початком туристичного маршруту в історичному центрі міста. Зараз він веде до Андріївського узвозу і алеї художників. Планується, що в майбутньому, після реконструкції другої черги парку "Володимирська гірка" та будівництва нового пішохідного моста, його продовжать до арки Дружби народів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram