ГоловнаСуспільствоЖиття

543 українці "застрягли" в Туреччині через затримку рейсів (оновлено)

Авіаперевізник і туроператор з'ясовують, хто кому винен.

543 українці "застрягли" в Туреччині через затримку рейсів (оновлено)
Фото: facebook.com/groups/govarta1

Чотири рейси із 543 українцями на борту не змогли вчасно вилетіти з Туреччини в Україну через непорозуміння між авіаперевізником і туроператором.

Про це повідомив начальник консульського управління забезпечення МЗС України Василь Кирилич, передає УНІАН.

"Станом на 16:00 11 липня 2018 року в Туреччині затримано 4 рейси, якими повинні були б повернутися 543 громадянини України на Батьківщину", - заявив Кирилич.

За його словами, "знову авіаперевізник і туроператор з'ясовують, хто кому винен, а тягар цих непорозумінь лягає на плечі українців".

Оновлення. Українських туристів, які 11 липня через затримку авіарейсів не змогли вилетіти додому з Туреччини, розмістили у готелях. Туроператор Join Up обіцяє, що всіх повернуть в Україну 12 липня, передає Громадське.

За словами прес-секретаря туроператора Катерини Резніченко, Join Up продовжив за свій рахунок перебування українських туристів у готелях, а також сплатив за їжу і напої.

Повідомляється, що затримка рейсів виникла через технічний збій, спричинений потраплянням птаха у двигун літака.

Також вона розповіла, що ввечері 11 липня вирушили додому туристи, які повинні були вилетіти з Туреччини 10 липня.

Нагадаємо, майже тисяча українських туристів кілька діб не могли вилетіти з Тунісу в Україну. Українська авіакомпанія "Браво" пообіцяла виконати п'ять гуманітарних рейсів до Києва та Львова для доставки пасажирів.

Пізніше стала відома причина таких дій: туроператор "Оазис" заборгував перевізнику понад 25 млн гривень.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про подолання кризи з авіаперевезеннями, спричиненої масовими затримками рейсів, але ситуація із затримкою рейсів повторюється.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram