ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала чоловіка, що втік з "ЛНР" після тортур і 20 років переховувався від слідства

Він скоїв злочин на території Луганської області, будучи підлітком.

Поліція затримала чоловіка, що втік з "ЛНР" після тортур і 20 років переховувався від слідства

Оперативники Управління карного розшуку ГУНП в Луганській області затримали 34-річного чоловіка, що 20 років перебував у розшуку за скоєння злочину на території Луганської області. Про це йдеться на сайті Нацполіції Луганської області. 

"Чоловік, ще в 1998 році, будучи підлітком, скоїв злочин на території Луганської області, щоб уникнути покарання, 20 років переховувався в різних містах України та нарешті осів на території АР Крим, де і зустрів анексію. Виїхати на територію України чоловік не мав можливості через те, що протягом усього часу переховування так і не отримав будь-яких документів", - повідомляє поліція.

Як розповів затриманий, недавно, при спробі в'їхати з боку РФ до родичів на тимчасово окуповану територію Луганської області, чоловіка затримали російські прикордонники і передали місцевій "поліції". Вночі того ж дня його з відділку поліції забрали невідомі в балаклавах. Одягнувши на голову панчоху, вони привезли його "до себе", в невідомому напрямку.

"Як з'ясувалося згодом, це були співробітники ФСБ. У невідомому приміщенні вони прив'язали чоловіка до стільця і всю ніч катували електричним струмом, вибиваючи зізнання в шпигунстві на користь України", - зазначено в повідомленні поліції.

"Працівники спецслужби, намагаючись знайти докази його роботи на користь розвідки нашої держави, також забрали у затриманого все речі, розібрали його годинник, Power Bank, зарядний пристрій до телефону. Вранці чоловіка знову відвезли в "поліцію". Наступної ночі "допит" повторився знову. А, коли зрозуміли, що "повісити" на нього шпигунство не вдасться, чоловіка вивезли в невідомому напрямку і викинули в поле", - розповіли правоохоронці.

Чоловік поїхав в Україну, де його затримали оперативники поліції Луганської області. На цей момент з ним працюють слідчі. Його за вчинений раніше кримінальний злочин очікує суд.

Нагадаємо, вчора "шлюбний аферист "втік під час конвоювання в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram