ГоловнаСуспільствоПодії

"Шлюбний аферист" утік під час конвоювання в Києві

Його затримали в травні цього року.

"Шлюбний аферист" утік під час конвоювання в Києві
Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

У Києві в суботу, 23 червня, втік з-під варти під час конвоювання "шлюбний аферист" Олександр Бурлаку, затриманий у травні цього року.

Про це повідомила київська поліція.

Бурлаку попався після того, як обдурив на велику суму одну зі своїх жертв.

Чоловік, який нещодавно вийшов із в'язниці, одружився з жінкою, видурив у її родичів 60 тис. доларів і зник. Аферист обіцяв купити за низькими цінами для родичів дружини італійські меблі та новий позашляховик, але отримавши готівку, він утік.

Згодом виявилося, що на рахунку афериста вже близько десяти ошуканих жінок і дівчат з Києва та інших областей: чоловік на сайті знайомств розмістив оголошення про пошуки дружини, й охочих влаштувати особисте життя було чимало.

На побачення кавалер приїжджав на елітних позашляховиках, які орендував на кілька днів. Крім цього, апартаменти для зустрічей винаймав у будинках і називався впливовою людиною. Коли стосунки переходили в спільне проживання, шахрай починав обдирати або саму жінку, або її родичів.

Кілька років тому у Волинській області він також обманював людей: дівчатам пропонував одруження, іншим - вирішити різні проблеми, а потім зникав із грошима. Тоді шахрай називав себе високопоставленим правоохоронцем, на зустрічі приїжджав у форменому одязі та показував фіктивне службове посвідчення.

2013 року суд визнав його винним у шахрайстві й засудив до восьми років в'язниці. Але через чотири роки чоловік вийшов на свободу та взявся за старе.

Проти нього ведеться слідство за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. За втечу йому також загрожує стаття 393 Кримінального кодексу.

Щодо поліцейських, які конвоювали підозрюваного, розпочато службове розслідування.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram