ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові СБУ затримала жінку під час закладення вибухівки під пам'ятником УПА

Теракт був замовлений кураторами з Росії.

Співробітники контррозвідки СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури попередили у Харкові терористичний акт біля пам'ятника воїнам УПА, замовлений спецслужбами країни-агресора. Про це йдеться на сайті СБУ.

Виконавицю теракту затримали під час закладення вибухівки під пам'ятний знак.

"Оперативники спецслужби задокументували, що для здійснення низки терористичних актів на території регіону російські куратори планували використати учасників так званої військово-політичної групи "Харківський рух опору"... Одна з учасниць групи отримала від російських кураторів завдання підірвати пам'ятник воїнам УПА за допомогою саморобного вибухового пристрою", - йдеться у повідомленні.

Під час санкціонованих слідчих дій за місцем проживання учасниці групи правоохоронці вилучили символіку терористичних організацій "Д/ЛНР".

За інформацією СБУ, з 2014 року члени групи "Харківський рух опору" спеціалізувалися на підриві національних пам'яток, офісів українських патріотичних організацій і особистих транспортних засобів осіб, які входять до їх складу, проведенні розвідувальної діяльності та поширенні серед жителів Харкова матеріалів антиукраїнського, сепаратистського і екстремістського змісту.

Контррозвідники СБ України також встановили, що у квітні 2018 року спецслужби РФ відновили фінансування діяльності ВПГ "ХДС" для проведення на території Харкова терористичної діяльності.

Затриманій оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні дії, спрямовані на виявлення інших осіб, причетних до організації та вчинення зазначеного злочину.

Нагадаємо, раніше правоохоронці знешкодили харківську ОЗГ, яка влаштувала 12 підривів і підпалів аптек.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram