ГоловнаСуспільствоЖиття

Через сніг у Карпатах евакуюють дитячий наметовий табір (оновлено)

Температура повітря на високогір'ї становить близько 1 градуса тепла.

У високогір'ї Карпат у ніч на суботу, 23 червня, різко знизилася температура і випав сніг. Рятувальники евакуювали дитячий наметовий табір в Рахівському районі Закарпатської області. Про це на своєму офіційному сайті написав голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Фото: moskal.in.ua

Фото: moskal.in.ua

Фото: moskal.in.ua

Поблизу гори Близниця на гірськолижному курорті Драгобрат шар снігу сягнув декількох сантиметрів.

"У цій місцевості виявився дитячий наметовий табір, в якому відпочивають 27 дітей. На місце виїхали рятувальники з теплими ковдрами і гарячим чаєм, найближчими годинами діти будуть доставлені в низинні населені пункти району", - написав Москаль.

Станом на 8:00 ранку температура повітря на високогір'ї становить близько 1 градуса тепла.

Також снігом засипало гору Піп Іван. Фотографії із засніженими вершинами показав Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост.

Фото: chornogora.rescue112

Фото: chornogora.rescue112

"Станом на 8:00 23 червня 2018 р. на Піп Іван Чорногірський хмарно, вітер, температура навколишнього середовища від 0° С. Падає сніг", - йдеться у повідомленні.

Користувачі соцмереж вітають одне одного з першим літнім снігом.

Оновлення. Рятувальники дісталися до наметового табору на горі Близниця Рахівського району. Туристів супроводжують до найближчого населеного пункту. Про це повідомили у прес-службі ДержНС в Закарпатській області.

"До наметового табору дісталися рятувальники. Туристів дійсно 35, 27 з них - діти. Вони збирають наметове містечко, свої речі, і надалі їх супроводжуватимуть до транспортних засобів рятувальників, що розташовані в тій місцевості, до якої можна було проїхати автотранспортом. Ще години дві вони будуть йти пішки. Надалі їх на транспорті доставлять до найближчого населеного пункту", - уточнили в ДержНС.

Туристи не отримали переохолодження чи обмороження, тож медичної допомоги не потребували.

У ДержНС також уточнили, що повідомлення про те, що через зниження температури і випадання мокрого снігу на високогір'ї група туристів з 35 осіб потребує супроводу, надійшло сьогодні о 6:00 ранку.

До надання допомоги залучили 7 рятувальників і 4 одиниці техніки.

Нагадаємо, раніше у Грузії випав помаранчевий сніг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram