ГоловнаСуспільствоЖиття

Госпсуд Києва зобов'язав забудовників знести багатоквартирний будинок на Троєщині, побудований замість школи

Будинок було споруджено на землі з цільовим призначенням "Освіта".

Госпсуд Києва зобов'язав забудовників знести багатоквартирний будинок на Троєщині, побудований замість школи
Фото: lun.ua

Господарський суд Києва зобов'язав забудовників знести багатоквартирний будинок у Деснянському районі столиці як об'єкт самочинного будівництва.

Про це йдеться в рішенні суду від 11 червня.

Суд прийняв рішення знести житловий комплекс "Перспектива" по вулиці Теодора Драйзера, 40. Багатоквартирний будинок було зведено замість школи на землі з цільовим призначенням "Освіта".

Відзначають, що компаніям "Глобал Строй-3", "Укрсоцбуд", "Київмонтажбуд" доручено знести об'єкт як самовільно збудований і привести земельну ділянку в початковий стан.

У 2007 році цю ділянку площею 2,464 га була міська влада відвела під будівництво середньої загальноосвітньої школи. У 2013 році прокуратура Деснянського району звернулася до госпсуду, щоб повернути цю ділянку громаді міста.

Суд прийняв рішення не віддавати землю Київській міській раді, а передати її ТОВ "Глобал Строй-3" для подальшої добудови школи. З цією метою було укладено новий інвестиційний договір.

Нагадаємо, у вересні минулого року експертиза підтвердила ймовірність знесення зайвих поверхів скандального "будинку-монстра" на Подолі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram