>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

В Угорщині сьогодні нагородять команду із Закарпаття, яка перемогла у футбольному турнірі невизнаних держав

Захід проведуть біля КПП "Лужанка" на українсько-угорському кордоні.

В Угорщині сьогодні нагородять команду із Закарпаття, яка перемогла у футбольному турнірі невизнаних держав
Фото: conifa.org

Сьогодні, 17 червня на території Угорщини в с. Тарпа (біля україно-угорського кордону, поруч з КПП "Лужанка") відбудеться вручення "кубка переможців" команді угорців Закарпаття "Карпаталія", яка виграла ЧС з футболу серед сепаратистів. Про це в Фейсбук повідомив Дмитро Тимчук, координатор групи "Інформаційний опір".

"У заході візьмуть участь члени уряду Угорщини, передбачається участь і прем'єр-міністра Віктора Орбана", - йдеться в повідомленні.

Тимчук нагадав, що 10 червня 2018 року в Лондоні відбулася фінальна гра між командами Північного Кіпру і так званими угорськими закарпатцями, де останні перемогли, ставши псевдочемпіонами світу з футболу серед "команд невизнаних держав".

Під егідою невизнаної в світі конфедерації CONIFA в Європі проводився футбольний чемпіонат світу для команд "невизнаних країн, регіонів, меншин і територій". У турнірі взяла участь команда з Закарпаття під назвою Karpatalja, написав Тимчук.

"На футболках членів команди - "українсько-угорська" символіка і позначена територія Закарпатської області. Організатором команди є Феєш Тібор Тіборович, який проживає в с. Шом Берегівського району Закарпатської області, депутат Берегівської районної ради від Демократичної спілки угорців України (УМДС, UMDSZ), в минулому працював в митній службі, проходив службу спільно з чинним головою Закарпатської обласної ради Рівіс М.М. (обоє були звільнені за організацію контрабанди)", - йдеться в повідомленні.

За інформацією ІС, Феєш має угорський паспорт. Зараз вивчає питання про повернення додому в Закарпаття, консультувався про можливість уникнення відповідальності за організацію такої команди і прийняв рішення чекати на території Угорщини, як буде складатися ситуація. У минулому році він також був організатором команди із Закарпаття на "чемпіонат Європи невизнаних країн", який пройшов на Кіпрі.

Нагадаємо, раніше в СБУ заявили, що перевірять інформацію щодо участі українців на Чемпіонаті світу серед невизнаних держав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram