ГоловнаСуспільствоПодії

Четверо дітей постраждали під час вибуху в Києві, один хлопчик у комі (оновлено)

Діти знайшли в салоні авто коробку і відкрили її.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Четверо дітей госпіталізовані через вибух автомобіля в Святошинському районі Києва, повідомила "Українські новини" поліція Києва.

Ресурс "Київ Оперативний" уточнює, що вибухнув припаркований на вулиці Чорнобильській, 4/56 автомобіль "Волга". Видання з посиланням на місцевих жителів передбачає, що вибухнув газовий балон.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Оновлення 18:15. Поліція Києва на своєму сайті уточнює, що двоє з чотирьох госпіталізованих дітей - у важкому стані.

Надзвичайна подія сталася о 16:40. За попередньою версією правоохоронців, діти, які гралися у дворі будинку, знайшли в салоні автомобіля невідомий предмет, схожий на коробку. Коли вони спробували її відкрити, стався вибух. Постраждали 5-річний хлопчик, 11-річна і двоє 8-річних дівчат.

Фото: facebook.com/dtp.kiev.ua

Розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Оновлення 19:38. Ресурс dtp.kiev.ua повідомляє, що хлопчик отримав важкі осколкові поранення живота і в критичному стані його госпіталізували в Охматдит. Його оперують, він приходив до тями.

Друга серйозно постраждала - дівчинка з пораненням шиї, її стан стабільний, артерії не зачеплені.

Ще двоє дітей отримали дрібні травми.

Оновлення 20:50. Чотири дитини, які постраждали під час вибуху в Святошинському районі Києва, перебувають в Охматдиті. Всі мають множинні проникаючі поранення, повідомила в.о. голови МОЗ Уляна Супрун.

За її словами, у трьох дітей стан стабільний. Одна дитина перебуває у важкому стані - в комі.

"Лікарі надають всю необхідну допомогу", - наголосила Супрун.

Оновлення 00:35. Трьох постраждалих від вибуху автомобіля дівчаток прооперовано, вони перебувають у стані середньої тяжкості. Потерпілий хлопчик досі в комі, повідомляє "112 Україна".

Зараз постраждалий хлопчик в операційній - із ним працюють офтальмологи.

"Він (хлопчик - ред.) в операційній, там працюють офтальмологи, тому що проникли сторонні предмети в обидва ока. Є множинні сторонні тіла в носовій порожнині - там (працюють, - ред.) щелепно-лицьові хірурги", - розповів в.о. заступника головного лікаря з хірургічної роботи.

За прогнозами лікаря, прооперованих дівчаток зможуть виписати вже в понеділок. Лікарі поки що не прогнозують, коли покращиться стан хлопчика.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram