ГоловнаСуспільствоЖиття

Що українського в українській літературі? - Андрухович, Стасіневич Анонс

03/07/2018 – 19:30 – Музей Історії Києва (вул. Б. Хмельницького, 7)

Що українського в українській літературі?  - Андрухович, Стасіневич

Спікери : Юрій Андрухович, Євген Стасіневич

Будь-яка література, як вид мистецтва, схильна до впливу різних стилів та форм, з якими вона перетинається. Українська література не є винятком. Вона розвивалася впродовж століть і, як усе суспільство, у певний час опинилася під значним впливом літературних і культурних кодів держав, до складу яких входили українські землі. 

Однак чи є в нашій літературі те, що можна вважати суто українським - ті унікальні форми та стиль, що неможливо знайти в інших літературах світу, та які формати та стилістики використовують українські письменники від Котляревського до Жадана та Андруховича?

• Чи існує взагалі український літературний стиль?

• Як трансформувалась українська література з часом і як проявляється її унікальність у творах різних письменників?

• Що в українській літературі залишилося незмінним, а де вплив російської та західної літератури виявився найбільш значним?

На нашій зустрічі у форматі public talk ми будемо мати унікальну можливість дізнатися про це від наших відомих спікерів:

Спікери:

Юрій Андрухович - неокласик сучасної української літератури, поет, прозаїк, есеїст. Творчість Андруховича має значний вплив на перебіг сьогоднішнього літературного процесу в Україні, з його іменем пов’язані перші факти зацікавлення сучасною українською літературою на Заході. Твори Андруховича перекладені багатьма мовами.

Євген Стасіневич - літературний критик, докторант Національного Університету "Києво-Могилянська академія", культурный оглядач INSIDER, лектор у бібліотеці BOtaN, Bartleby & Co., Культурному Проекті, радіоведучий на Old Fashioned Radio

Більше інформації про подію тут

Квитки і знижки тут

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram