ГоловнаСуспільствоЖиття

Азербайджанець, який у Львові розгромив приймальне відділення лікарні та побив медпрацівників, отримав 2 роки умовно

У суді чоловік розповів, що просив невідкладної допомоги для своєї дитини, а йому сказали почекати.

Азербайджанець, який у Львові розгромив приймальне відділення лікарні та побив медпрацівників, отримав 2 роки умовно
Фото: патрульная полиция Львова

Раніше судимий громадянин Азербайджану, який у Львові розгромив приймальне відділення дитячої лікарні  та побив двох медпрацівників, визнаний винним в умисному завданні тілесних ушкоджень медику, а також у хуліганстві.

Таке рішення ухвалив Шевченківський районний суд Львова, проте звільнив 24-річного азербайджанця від відбування покарання з умовним терміном у 2 роки, передає ZAXID.NET.

Як ідеться у вироку суду від 12 лютого, інцидент стався в жовтні 2017 року. У суді чоловік розповів, що він прийшов з дитиною до лікарні, проте до них довго не підходив лікар, тому він пішов у приймальне відділення і кулаком розбив скляну перегородку, а потім ударив у обличчя одного з лікарів. Стверджує, що діяв емоційно та не хотів нікого бити.

У суді медики додали, що чоловік поводився дуже агресивно. Під час удару в скляну перегородку осколок потрапив в обличчя медсестрі, внаслідок чого їй довелося накладати шви. У лікаря, якого чоловік вдарив у обличчя, були перелом виличної дуги, забій головного мозку, крововиливи.

Медсестра заявила цивільний позов у розмірі 100 тис. грн, однак суд зменшив суму відшкодування до 5 тис. грн, оскільки травми були завдані їй випадково. Лікар цивільного позову не заявляв.

Суд визнав чоловіка винним у завданні умисних ушкоджень медику, а також у хуліганстві, однак звільнив від ув'язнення з умовним терміном у 2 роки.

Видання зазначає, що азербайджанець був раніше судимим, 2012 року за умисне завдання тяжких тілесних ушкоджень, проте 2014 року його звільнили від відбування покарання відповідно до закону "Про амністію".    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram