ГоловнаСуспільствоВійна

Кучма розраховує, що наступний обмін полоненими відбудеться до березня

Ключовим фактором залишається позиція Росії.

Кучма розраховує, що наступний обмін полоненими відбудеться до березня
Фото: telegraf.com.ua

Наступне звільнення незаконно утримуваних на Донбасі українських громадян у форматі обміну полоненими має відбутися до березня 2018 року, але ключовим фактором залишається позиція Росії.

Про це заявив представник України в Тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі Леонід Кучма, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що сьогодні ніхто не скаже, коли це буде. Переговори проходять не дуже активно. Ви знаєте, що залежить це від багатьох факторів, і головний - це позиція російської сторони. Якщо Росія скаже "так", тоді відбудеться обмін... І я все-таки думаю, що обмін до березня місяця обов'язково буде. Ну, в крайньому випадку мені так хотілося б, і всім нам хотілося б", - сказав Кучма.

У зв'язку з цим він звернув увагу на поточну ситуацію, в тому числі і в Росії.

"Ви бачите, яка зараз ситуація. В тому числі і в Росії в зв'язку з цими списками ("кремлівський список", - ред.). І так далі. Це теж впливає на цей процес... Ну і напередодні виборів (президента РФ, - ред.), хоча мені здається, що напередодні виборів такий гуманітарний акт був би корисний і для президента РФ", - зазначив Кучма.

Нагадаємо, 27 грудня 2017 року були звільнені 74 українця. Стороні ОРДЛО передані 233 особи. Це найбільший обмін утримуваних осіб між сторонами з 2015 року.

Новий обмін полоненими обговорювали 10 січня на зустрічі Контактної групи в Мінську. 18 січня Україна і ОРДЛО обмінялися списками утримуваних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram