ГоловнаСуспільствоЖиття

Наталі Черемисіній потрібна допомога з лікуванням рідкісного захворювання нирок - амілаїдозу AL

В Україні не мають певності, як лікувати хворобу.

Наталі Черемисіній потрібна допомога з лікуванням рідкісного захворювання нирок - амілаїдозу AL

Родичі 51-річної Наталі Черемисіної звертаються до читачів LB.ua з проханням допомогти жінці з лікуванням рідкісного захворювання нирок - амілаїдозу AL.

Погіршення стану Наталії діагностували в грудні 2016 року, проте українські лікарі поставили діагноз неправильно, і некоректне лікування призвело до погіршення стану. Визначити причину змогли лише ізраїльські лікарі клініки "Асут". Там провели повне обстеження і діагностику, на підставі чого поставили діагноз "амілаїдоз AL". Захворювання рідкісне і становить 1-2% від усіх ниркових хвороб. При ньому в міжклітинному просторі різних органів накопичується особлива глікопротеїдна речовина - амілоїд, що порушує їхні функції.

У Тель-Авіві Наталя пройшла три курси хіміотерапії, проте подальше перебування в ізраїльській клініці стало фінансово недоступним. На лікування було витрачено більш ніж 50 тисяч доларів, кошти в сім'ї закінчилися. Жінці довелося повернутися в Україну і продовжити лікування тут, але українські лікарі не до кінця розуміють, як боротися з цією хворобою (не могли навіть визначити, в яке відділення покласти пацієнтку). При цьому навіть в Україні на лікування йде 80-100 тисяч гривень на місяць.

Син Олексій і чоловік Наталії Геннадій звертаються до всіх, хто має можливість допомогти зі збором коштів для продовження лікування, оскільки ураження нирок позначається на всьому організмі, зокрема, на серці, легенях, м'язовій системі.

Гроші можна переказати на картку ПриватБанку 4149-4978-3402-8989, Черемисін Геннадій Олексійович (чоловік). Тел: 0971019867.

Можливо, хтось володіє інформацією про те, де і хто лікує таку хворобу в Україні чи може проконсультувати про правильність запропонованого лікування. Оскільки в разі правильної терапії можна отримати часткове відновлення функцій нирок і тривалу ремісію.

Сім'я Черемисіних буде вдячна за будь-яку допомогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram