ГоловнаСуспільствоЖиття

Командир спецроти поліції Донецької області Голубан просить перевести його в Київ

"Голубан працюватиме в поліції доти, доки не буде доведено його провину".

Командир спецроти поліції Донецької області Голубан просить перевести його в Київ
Юрий Голубан
Фото: mvs.gov.ua

Командир роти поліції особливого призначення в Донецькій області Юрій Голубан подав документи на переведення в Київську область.

Про це на засіданні Верховної Ради повідомив заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян.

"Інформую вас, що полковник поліції Юрій Степанович працює командиром роти поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції Донецької області. Зараз він подав документи на переведення в Київську область у навчальний центр", - сказав він.

За його словами, Голубан працюватиме в поліції доти, доки не буде доведено його провину.

Заступник міністра також зазначив, що результати службової перевірки стосовно Голубана направлено до Служби безпеки.

Нагадаємо, Нацполіція просить СБУ перевірити інформацію про службу в батальйоні "Схід" бойовиків "ДНР" командира спецроти поліції Голубана. Відзначають, що під час моніторингу соцмереж було виявлено низку відеозаписів провокаційного характеру, які поширюються з ініціативи ватажка батальйону "Схід" Олександра Ходаковського. Він стверджує, що поліцейський Голубан був бійцем його батальйону навесні 2014 року.

Поліція, своєю чергою, вважає відео змонтованим.

У березні рота спецназу поліції під командуванням Голубана зупинила на блокпосту біля Слов'янська нардепа Володимира Парасюка і прихильників залізничної блокади на Донбасі. Між ними виникла сутичка, під час якої постраждали семеро поліцейських. Пізніше президент Петро Порошенко нагородив Голубана орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram