ГоловнаСуспільствоВійна

За добу в зоні АТО поранено одного військового

Бойовики 36 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на Донбасі.

За добу в зоні АТО поранено одного військового
Фото: Макс Левин

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі бойовики 36 разів обстріляли позиції українських військовослужбовців, у тому числі 5 разів з важкого артилерійського озброєння. У результаті один боєць отримав поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Приморському напрямку бойовики відкривали вогонь тільки з піхотного озброєння, а із заходом сонця підключили артилерію. Позиції бійців АТО біля Талаківки обстрілювали зі ствольної артилерії калібру 122 мм, під прикриттям цього обстрілу також били з протитанкових гранатометів, плюс стріляв снайпер. Згодом терористи відкривали вогонь з 82-міліметрових мінометів поблизу Гнутового. Під обстріл з гранатометів і стрілецької зброї також потрапили укріплення сил АТО в районі Широкиного, Водяного, Павлополя, Новомихайлівки та Мар'їнки. Усього на цьому напрямку зафіксовано 18 фактів порушення умов припинення вогню.

На Донецькому напрямку бойовики шість разів обстріляли сили АТО. Вранці і протягом дня на цій ділянці лінії зіткнення було спокійно. Перший обстріл стався близько 18:00 - терористи відкрили вогонь з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів по позиціях ЗСУ в районі Кам'янки. Уже через кілька хвилин із заборонених Мінською угодою мінометів калібру 120 мм, а також гранатометів бойовики накрили один з опорних пунктів у передмісті Авдіївки. До півночі проросійські бойовики, використовуючи гранатомети, стрілецьку зброю і 82-міліметрові міномети, ще щонайменше тричі обстрілювали позиції військових поблизу Авдіївки. Крім того, з піхотного озброєння і БМП обстрілювали укріппункти у Верхньоторецькому.

На Луганському напрямку ситуація загострилася в районі Бахмутської траси, де бойовики застосовували важку артилерію. Зокрема по позиціях поблизу Кримського кілька разів відкривали вогонь зі 152-міліметрових артсистем і мінометів калібру 120 мм. Крім того, з 82-міліметрових мінометів і озброєння БМП били по укріпленнях військових неподалік Новозванівки. Також порушення зафіксовано поблизу Щастя, Станиці Луганської і Новоолександрівки, де противник переважно застосовував гранатомети і стрілецьку зброю.

Нагадаємо, в підконтрольній бойовикам "ДНР" Ясинуватій спостерігачі СММ ОБСЄ зазнали обстрілу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram