ГоловнаСуспільствоЖиття

МЗС України вимагає скасувати призов кримчан в армію РФ

Україна висловила РФ протест.

МЗС України вимагає скасувати призов кримчан в армію РФ

Міністерство закордонних справ України висловлює протест Російській Федерації в зв'язку з її наміром провести призов на військову службу на тимчасово окупованій території Криму і Севастополя.

Про це йдеться в коментарі на сайті МЗС.

"Резолюція ГА ООН A / RES / 71/205 від 19 грудня 2016 "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)" встановила факт незаконної окупації Російською Федерацією Автономної Республіки Крим та міста Севастополя і закликала її забезпечити виконання своїх зобов'язань відповідно до міжнародного гуманітарного права, міжнародних механізмів захисту прав людини, інших договірно-правових інструментів, стороною яких вона виступає", - йдеться в повідомленні.

У цьому контексті МЗС вимагає скасувати призов громадян, які проживають на тимчасово окупованій території, а також забезпечити неухильне дотримання російською стороною своїх міжнародних зобов'язань.

Нагадаємо, за даними правозахисників, кримських призовників тепер відправлятимуть у регіони Росії. Раніше за межі анексованого півострова відправляли тільки контрактників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram