ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко підписав указ про вшанування пам'яті жертв сталінських репресій

У цьому році відзначається 80-та річниця масових політичних репресій 1937-1938 років.

Порошенко підписав указ про вшанування пам'яті жертв сталінських репресій
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав указ "Про заходи у зв'язку з 80-ми роковинами "Великого терору" - масових політичних репресій на території України 1937-1938 років".

Про це повідомляє прес-служба президента.

Головною метою документа є "гідне вшанування пам'яті жертв масових політичних репресій 1937-1938 років, донесення до українського суспільства та світової спільноти об'єктивної інформації про злочини, вчинені в 20 столітті комуністичним тоталітарним режимом на території України, а також сприяння утвердженню в суспільстві ідеалів гуманізму".

Згідно з указом, Кабінету Міністрів протягом місяця доручено створити оргкомітет з підготовки та проведення заходів у зв'язку з 80-ми роковинами масових політичних репресій 1937-1938 років, розробити і затвердити в тримісячний термін відповідний план заходів на 2017-2018 роки і забезпечити його виконання.

Указом також визначено низку завдань центральним та місцевим органам виконавчої влади щодо проведення меморіальних заходів, широкої інформаційної кампанії, подальших наукових досліджень і продовження пошукової роботи із зазначеної теми, а також розвиток Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили".

Порошенко також доручив закордонним дипломатичним установам України провести відповідні заходи та посприяти у вшануванні жертв цієї трагедії української громадськості за кордоном, провести відповідну інформаційну роботу за межами України.

Нагадаємо, Папа Римський назвав сталінізм однією з трьох головних трагедій 20-го століття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram