ГоловнаСуспільствоПодії

У Кропивницькому затримали угруповання White Lions за побиття і пограбування

Банда полювала на педофілів.

У Кропивницькому затримали угруповання White Lions за побиття і пограбування
Фото: ssu.gov.ua

Правоохоронці затримали учасників організованого угруповання White Lions ("Білі леви"), які здійснювали напади та пограбування жителів Кропивницького.

"Члени угруповання, до складу якого входили дівчата, в соціальних мережах знайомилися з потенційною жертвою. Їй призначали зустріч в безлюдних місцях, де інші члени групи нападали на жертву, грабували її, завдавали тяжких ушкоджень, вимагаючи на відео зізнання в нібито педофілії. Потім, шантажуючи розміщенням відео в мережі Інтернет, тривалий час вимагали гроші та інші матеріальні цінності", - повідомляється на сайті СБУ.

Для організації своїх дій учасники спілкувалися між собою в закритій групі в соцмережі. Працівниками Державтоінспекції зафіксовано майже 40 відеороликів, на яких учасники White Lions здійснюють групові напади на місцевих жителів.

СБУ затримала вісьмох учасників угруповання під час розправи над черговою жертвою. Організаторами банди виявилися два інспектори міського слідчого ізолятора, одного з яких СБУ затримала, другий перебуває в розшуку.

Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram