ГоловнаСуспільствоЖиття

Водіям дадуть бонус при переході на відеофіксацію порушень

Кожен власник автомобіля отримає 150 балів

Водіям дадуть бонус при переході на відеофіксацію порушень
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів на засіданні в суботу схвалить проект закону "Про введення системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху".

Перший заступник голови МВС України Ека Згуладзе, презентуючи нововведення, повідомила, що після прийняття закону водіям дадуть перехідний період.

"Для того, щоб це було комфортно для людей і був перехідний період, ми пропонуємо всім спочатку нарахувати 150 балів. Якщо відбувається порушення, то поступово втрачаються бали. Якщо зникають бали - починаються штрафи", - сказала Згуладзе.

При несплаті штрафу протягом 30 днів буде нарахована пеня у подвійному розмірі від штрафу, а при несплаті штрафу та пені протягом 60 днів матеріали будуть передаватися виконавчій службі.

При цьому власник автомобіля зможе переглянути ролик із зафіксованим на відео порушенням. На його телефонний номер прийде SMS з кодом і посиланням на сайт, де це відео розміщено.

Крім того, мінімальних і максимальних штрафів за ДТП більше не буде через ризик корупції.

"Ми залишимо тільки один штраф - мінімальний розмір з тих, що є на сьогоднішній день", - повідомила Згуладзе.

У тих випадках, коли штрафи будуть виписувати патрульні, їх можна буде відразу сплатити кредитними картками, отримавши електронний протокол разом з квитанцією про сплату.

Нагадаємо, Кабмін розраховує, що нова система почне працювати вже з 1 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram