ГоловнаСуспільствоПодії

У Криму поліція забрала з дому проукраїнську активістку (оновлено)

Підставою для обшуку стала її участь у травневих подіях в Армянську

У Криму поліція забрала з дому проукраїнську активістку (оновлено)
Фото: facebook.com

Поліція окупованого Криму в понеділок вранці провела обшук в будинку проукраїнської активістки Єлизавети Богуцької, після якого забрала її, вилучивши при цьому всю комп'ютерну техніку.

Про це пише "Крым.Реалии" з посиланням на чоловіка активістки.

Він розповів, що підставою для обшуку стала участь у травневій зустрічі лідера кримських татар Мустафи Джемілєва в Армянську.

"Силовики з понятими, двома-трьома слідчими прийшли в будинок з постановою про обшук. Шукали наркотики, заборонену літературу, зброю. Вони вже виїхали і забрали її, я теж туди зараз вирушаю. При цьому вони забрали всю техніку: комп'ютери, фотоапарати, флешки, навіть навігатори від автомобіля", - повідомив він.

Богуцька писала в соціальних мережах і різних виданнях матеріали, спрямовані проти анексії Криму і на захист прав кримчан, незгодних із приєднанням Криму до Росії.

ОНОВЛЕННЯ. У поліції Богуцька провела близько шести годин. "Говорили переважно про мою присутність на території за межами державного кордону Російської Федерації. І чи містяться у мене в комп'ютері матеріали, які сіють національну ворожнечу", - розповіла вона.

Окрім участі у зустрічі з Джемілєвим, до неї були й інші претензії, розповіла активістка. На неї нібито надійшли доноси від сусідів. "Заявили що мої публікації в "Фейсбуці" є екстремістськими. З цього приводу подано заяви моїми сусідками, яким не подобається моє ставлення до Російської Федерації. Одна з сусідок проводжала нас, коли ми їхали. Вона посміхалася, раділа. Я помахала їй рукою. Були питання про моє ставлення до Росії, президента Російської Федерації, громадян Росії, чи не ображаю я їх", - сказала Богуцька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram