ГоловнаСуспільствоЖиття

Журналіст розповів про тортури у полоні сепаратистів

У затриманого вибивали зізнання у тому, що він допомагає "Правому сектору"

Журналіст розповів про тортури у полоні сепаратистів
Фото: telekritika.ua

Колишнього співробітника Першого національного, журналіста Сергія Лефтера, який висвітлював події у Слов'янську від фонду "Відкритий діалог", звільнили з полону сепаратистів у Слов'янську.

Про це повідомляє "Телекритика".

" На YouTube з'явилося відео, на якому журналіст Сергій Лефтер розповідає про перебування в майже місячному полоні у слов'янських сепаратистів" , - йдеться в повідомленні.

Водночас, пише видання, відео стало недоступним через деякий час.

У відеозаписі журналіст розповідає про своє перебування в полоні.

За словами Лефтера, його затримали 15 квітня близько міськвиконкому у Слов'янську після того, як він телефоном передавав новини представникам фонду " Відкритий діалог " та польському колезі . Лефтер здався підозрілим сепаратистам і його затримали.

16 квітня, після доби, проведеної у будівлі міськвиконкому Слов'янська, Сергія Лефтера перевели до міського відділення СБУ. Тут він перебував весь час полону, при цьому його переводили в різні приміщення, де знаходилися також інші затримані. Перші кілька днів журналіст перебував з зав'язаними очима.

У такому вигляді він потрапив на допит 17 квітня, який проводили, за визначенням Сергія Лефтера, спецназівці. Під час допиту у нього побоями та психологічним тиском намагалися "вибити" інформацію, що він прибув на Донбас як представник "Правого сектору", визнання причетності до Майдану та контакти активістів.

"У них не було конкретної інформації. Вони запитували, хто ти, звідки й починали тиснути. Якщо ти з Києва, то ти автоматично для них людина, яка була на Майдані, але, я думаю, що складно знайти людину, яка з Києва і не була на Майдані. Вибивали відповіді, кого знаєш з "Правого сектору", Майдану, вибивали контакти", - сказав журналіст.

Сергій Лефтер розповів, що чув допит і тортури двох активістів, які зізналися, що вони представляють "Правий сектор". Журналіст стверджує, що пізніше дізнався, що їх стратили.

Журналіст не повідомив про деталі свого звільнення, проте стверджує, що міг би впізнати когось із тих, хто тримав його в полоні.

Поки невідомо, де знаходиться Сергій Лефтер, і хто саме зробив відеозапис, пише "Телекритика".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram