ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

На Харківщині закрили 20 шкіл через масове отруєння

За фактом спалаху хвороби прокуратура району порушила кримінальну справу.

На Харківщині закрили 20 шкіл через масове отруєння

У місті Богодухові Харківської області з 12 жовтня тимчасово припинено заняття у 20 школах і 4 дитячих садочках через масове отруєння дітей харчами.

Як повідомили в Міністерстві охорони здоров'я, таке рішення ухвалила Державна надзвичайна протиепідемічна комісія при Богодухівській районній державній адміністрації.

У відомстві зазначили, що заняття припинено в тих навчальних закладах, куди постачав продовольство один із приватних підприємців міста. При цьому в сімох із 20 шкіл зафіксовано спалах дизентерії.

"Усі осередки інфекції пов'язані з єдиним постачальником харчових продуктів - приватним підприємцем, який фасував і розвозив готові харчові продукти. Отримані результати досліджень дозволяють зробити попередній висновок, що ймовірним джерелом інфекції є саме цей постачальник харчових продуктів", - йдеться в повідомленні.

У МОЗ вважають, що постачальник грубо порушив правила постачання харчових продуктів, їх зберігання і приготування в умовах навчальних закладів.

Унаслідок спалаху кишкової інфекції зареєстровано 72 випадки захворювання, з них 67 - у дітей. На стаціонарному лікуванні перебувають 54 особи, зокрема 49 дітей. Решта лікуються в домашніх умовах. 20 хворим діагностували дизентерію. Дослідження біологічного матеріалу від інших хворих тривають.

"Стан дітей - середнього ступеня тяжкості. Випадків тяжкого перебігу хвороби не було", - йдеться в повідомленні.

За фактом спалаху хвороби прокуратура району порушила кримінальну справу.

6 жовтня в Харківській області 21 особа, зокрема 19 учнів Богодухівської гімназії №1 і №2, потрапили до лікарні з діагнозом "гостра кишкова інфекція". Причиною захворювання школярів стало вершкове масло, в якому під час аналізів виявили збудник дизентерії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram