ГоловнаСуспільствоЖиття

Суддя Кірєєв засудив студентку за яєчню

Активістку засудили до 3 років позбавлення волі умовно.

Суддя Кірєєв засудив студентку за яєчню
Фото: obozrevatel.com

Печерський районний суд Києва засудив Ганну Сінькову до 3 років позбавлення волі умовно за наругу над похованнями солдатів приготуванням яєчні на Вічному вогні в парку Слави в Києві.

Про це повідомив лідер громадської організації "Коаліція учасників помаранчевої революції" Сергій Мельниченко.

Вирок оголосив у четвер вранці суддя Родіон Кірєєв, який восени минулого року виніс обвинувальний вирок Юлії Тимошенко. Підсудну визнано винуватою у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або тілом померлого за попередньою змовою і з особливим цинізмом) Кримінального кодексу.

При цьому другу фігурантку справ Ганну Донець з урахуванням співпраці зі слідством, а також з урахуванням того, що вона розкаялася і визнала свою провину, суд вирішив передати на поруки трудовому колективу.

Як відомо, 16 грудня 2010 року в парку Слави на Вічному вогні кілька людей смажили яєчню та сосиски. Свої дії вони знімали на відеокамеру.

Згодом проти них було порушено кримінальну справу за статтею 296 (хуліганство) Кримінального кодексу, а Сінькову навіть узяли під варту під приводом ухилення від слідства.

Після 3 місяців у СІЗО вона була звільнена під підписку про невиїзд.

Після того, як правоохоронці отримали офіційне підтвердження інформації про те, що біля Вічного вогню поховано останки солдатів, загиблих під час Великої Вітчизняної війни, кримінальну справу було перекваліфіковано на більш жорстку статтю - "Наруга над могилою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram