ГоловнаСуспільствоЖиття

Підозрюваного в замаху на Путіна помістили в Лефортовський ізолятор

Спільник П'янзіна наразі залишається в Україні.

Підозрюваного в замаху на Путіна помістили в Лефортовський ізолятор

Підозрюваного у замаху на президента Росії Володимира Путіна громадянина Казахстану Іллю П'янзіна доставили в Лефортовський слідчий ізолятор.

Другий підозрюваний в організації замаху - передбачуваний ватажок терористичної групи Адам Осмаєв - залишиться в Україні під арештом доти, поки рішення у його справі не винесе Європейський суд з прав людини.

Україна відмовила Осмаєву в статусі біженця. Тепер він просить політичного притулку в Грузії. У разі повторної відмови аналогічний запит буде відправлено до Фінляндії.

Нагадаємо, про те, що українські і російські спецслужби зірвали замах на Путіна, було оголошено в лютому 2012 року. Ілля П'янзін і Адам Осмаєв були арештовані в Одесі після того, як у квартирі, яку вони винаймали, вибухнула саморобна бомба. За версією слідства, внаслідок вибуху загинув третій учасник банди, росіянин Руслан Мадаєв.

У квітні 2012 року Лефортовський суд в Москві виніс рішення про заочний арешт Осмаєва і П'янзіна, а ФСБ заочно звинуватила Доку Умарова в підготовці замаху на Володимира Путіна. Генпрокуратура РФ направила в Україну запит про екстрадицію підозрюваних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram