ГоловнаПраво

ВАКС зобов'язав НАБУ розслідувати справу про "плівки Єрмака"

Правову кваліфікацію визначить орган досудового розслідування.

ВАКС зобов'язав НАБУ розслідувати справу про "плівки Єрмака"
Фото: facebook.com/geo.ya.1

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро занести до Єдиного реєстру досудових розслідувань дані про вчинення кримінального правопорушення родичем посадової особи Офісу президента України.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

"Сьогодні, 2 червня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила скаргу представника народного депутата IX скликання і зобов'язала уповноважену особу НАБУ занести до ЄРДР дані про вчинення кримінального злочину, про який йшлося в заяві. Суд також зобов'язав НАБУ почати досудове розслідування за цими фактами", - йдеться в повідомленні.

У ВАКС не вказали прізвища чиновника, але з поширеного судом повідомлення випливає, що йдеться про Андрія Єрмака і його брата Дениса.

У суді заявили, що таким рішенням не дають оцінку викладеним у скарзі фактам, а лише зобов'язують почати досудове їх розслідування.

"Правова кваліфікація визначається органом досудового розслідування", - додали у ВАКС.

Нагадаємо, 29 березня народний депутат від "Слуги народу" Гео Лерос виклав у фейсбуці відео, на яких людина, схожа на Дениса Єрмака, проводить переговори про працевлаштування неназваних осіб на посади в органах влади.

У відповідь глава ОПУ Андрій Єрмак звернувся до СБУ та ДБР, щоб встановити походження відео і звинуватив депутата у помсті за зрив кадрового призначення.

Лерос своєю чергою звернувся до НАБУ, де розслідують факт можливого зловживання впливом.

Денис Єрмак назвав відео "нарізкою з вирваним контекстом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram