ГоловнаПраво

Запорізького "смотрящого" Анісімова заарештували без права застави

Кримінальному авторитету загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією.

Запорізького "смотрящого" Анісімова заарештували без права застави
Евгений Анисимов
Фото: https://www.facebook.com/evgenyjchernyak

Заводський районний суд Запоріжжя пізно ввечері 17 лютого постановив взяти під варту на 60 діб затриманого напередодні кримінального авторитета Євгенія Анісімова.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Застосовано утримання під вартою без права внесення застави. Сам запобіжний захід обрано раніше, в Орджонікідзевському районному суді міста Запоріжжя. Захист заперечував проти клопотання в повному обсязі. Розгляд проходить в Заводському районному суді міста Запоріжжя, тому що в Жовтневому не змогли утворити колегію: судді вже брали участь у пов'язаних справах, що є підставою для відводу/самовідводу", - розповів представник потерпілих адвокат Дмитро Гладкий.

Ще в січні 2018 року слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя виніс постанову про обрання щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Згодом за рішенням Апеляційного суду області розгляд справи було передано до Жовтневого районного суду Запоріжжя. Втім суд не зміг сформувати необхідну для розгляду колегію через самовідвід частини суддів: вони раніше розглядали справу осіб, яким інкримінували входження до складу злочинної організації Анісімова. 17 лютого справу було переспрямовано до Заводського районного суду Запоріжжя.

Напередодні, 16 лютого Національна поліція повідомила про затримання в Києві лідера злочинної організації, яка займалася вимаганням грошей у підприємців.

Анісімову інкримінують вчинення кримінальних злочинів, передбачених шістьма статтями Кримінального кодексу України.

За даними сторони обвинувачення, за часів злочинного режиму Януковича "Анісім" обкладав даниною підприємців Запорізької області і викачував гроші з комунальних підприємств області.

Кримінальному авторитету загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram